• 801 7007 111

Νέα

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 11:35

Ενημερωθείτε για Ασφαλή Απομακρυσμένη Εργασία

Η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης σας, εξαρτάται άμεσα από τις υποδομές και την ασφάλεια των συστημάτων σας. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε, η ανάγκη για απομακρυσμένη εργασία και επικοινωνία με τους συνεργάτες μας, αυξάνεται συνεχώς.

Το ερώτημα είναι, είμαστε ασφαλείς όταν συνδεόμαστε απομακρυσμένα ;

Παρόλο που η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι σχετική και σύνθετη, ένα είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ασφαλές, ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό περιβάλλον για την απομακρυσμένη εργασία σας, πάντα σε συνεργασία και με την βοήθεια επαγγελματία συμβούλου. Ένα τέτοιο ασφαλές περιβάλλον, μπορεί να αφορά την απομακρυσμένη εργασία και επικοινωνία-συνεργασία με τους πελάτες ή τους συνεργάτες μας.  
Image

Απομακρυσμένη Εργασία

Mέσω ασφαλούς απομακρυσμένης σύνδεσης για εργασία σαν να είμαστε στο γραφείο μας ή μέσα από web και Mobile λύσεις. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες ενδεικτικές προτάσεις για απομακρυσμένη εργασία (σε κάθε περίπτωση απαιτείται, εξοπλισμός, χρήση internet, ισχυροί κωδικοί ασφάλειας) :
 • Σύνδεση μέσω προγράμματος απομακρυσμένης πρόσβασης: Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας υπολογιστής στην εταιρεία και ένας στην απομακρυσμένη εργασία. Οι υπολογιστές θα πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές και συνθήκες ασφάλειας (σύνδεση σε domain με συγκεκριμένα δικαιώματα, antivirus, firewall, κλπ). Απαιτούνται συγκεκριμένες ρυθμίσεις ασφαλείας σύνδεσης, στο τερματικό του υπαλλήλου εντός εταιρείας.
   
   - Πλεονεκτήματα: Η γρήγορη υλοποίηση της σύνδεσης και η ταχύτητα λειτουργίας, καθώς και ο ελεγχόμενος (μέχρι ενός σημείου) χρόνος πρόσβασης από την εταιρεία.
   - Μειονεκτήματα: Η ενεργοποίηση – απενεργοποίηση του εσωτερικού μηχανήματος και το επίπεδο ασφάλειας
 • Σύνδεση μέσω SSL VPN (hardware/Software) και απευθείας πρόσβαση ή/και χρήση του λογισμικού, στο δίκτυο της εταιρίας: Προϋποθέτει φορητό ή τερματικό του εργαζομένου που να τηρεί αυστηρά τις προδιαγραφές ασφαλείας (για αυτό και προτείνεται να είναι εξοπλισμός της εταιρείας ή ελεγχόμενος από την εταιρεία). Η πρόσβαση δίνεται σε όλο το δίκτυο ή σε συγκεκριμένους πόρους του δικτύου, ανάλογα τον χρήστη. Προτείνεται η ίδια διαδικασία και για πρόσβαση μέσω RDP (Remote Desktop).
   
     - Πλεονεκτήματα: Θεωρείται ο πλέον ασφαλής και ελεγχόμενος τρόπος σύνδεσης λόγω κρυπτογράφησης του VPN ανάμεσα στα 2 σημεία.
    - Μειονεκτήματα:  Χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό (antivirus, router, Firewall πχ. Watchguard-Cisco) και κόστος υλοποίησης εάν δεν υπάρχει ήδη (κυρίως στην εταιρεία στα κεντρικά). Λειτουργεί καλύτερα μόνο με τα νέας γενιάς λογισμικά. 
   
   
Tips:
 • Μην μένετε με συνδεδεμένο το μηχάνημα ή μην μένει ανοιχτό το μηχάνημα στην εταιρεία χωρίς λόγο (χωρίς χρήση), για να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις εξωτερικών απειλών.
 • Μην λειτουργείτε το ίδιο μηχάνημα για προσωπική χρήση και για την εργασία σας.
 • Μην έχετε παράλληλα πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας και σε διάφορα web sites εκτός της δραστηριότητας της εργασίας σας (στο VPN μπορεί να ελέγχετε σε ποια web sites θα επιτρέπεται η πρόσβαση).
 • Έχετε ισχυρά password (κωδικούς πρόσβασης) και διαφορετικούς για την εταιρεία σε σχέση με τις προσωπικές σας ασχολίες.
 • Πολλά από τα προγράμματα απομακρυσμένης σύνδεσης είναι ΔΩΡΕΑΝ για ιδιωτική χρήση, αλλά αυτό έχει ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ σε επαγγελματικό περιβάλλον (όπως μειωμένος χρόνος λειτουργίας, μειωμένη απόδοση ή / και ασφάλεια).    
 • Χρήση mobile εφαρμογών SFA – παραγγελιοληψίας, service, κλπ.: Είναι απαραίτητη η χρήση application για tablet ή κινητό, που θα συνδέεται με ασφάλεια με την κεντρική εφαρμογή της εταιρείας και θα κάνει συγκεκριμένες εργασίες, όπως παραγγελιοληψία εισπράξεις, στατιστικά, κλπ. 
 
 • Χρήση Eshop B2B ή/και B2C: Ηλεκτρονικό κατάστημα με πρόσβαση από το διαδίκτυο είτε για χρήση χοντρικής πώλησης (από επαγγελματία προς επαγγελματία - b2b), είτε λιανικής (από επαγγελματία προς λιανική/ιδιώτες – b2c)

Επικοινωνία και Συνεργασία

Λύσεις για να επικοινωνούμε με τους συνεργάτες μας ή πελάτες μας μέσα από ψηφιακές εφαρμογές ή δικτυακά (ip) τηλεφωνικά κέντρα. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες ενδεικτικές προτάσεις για την Απομακρυσμένη Επικοινωνία (σε κάθε περίπτωση απαιτείται καλή πρόσβαση στο Internet και καλός εξοπλισμός, όπως κάμερα-μικρόφωνο-ηχεία).

 • Conference εργαζομένων: Υπάρχουν προτεινόμενες πλατφόρμες τύπου Skype, Zoom, WebEx, ανάλογα το είδος της επικοινωνίας – συνεργασίας, την διάρκεια και τον αριθμό των συμμετεχόντων. Η κάθε πλατφόρμα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, ανάλογα την χρήση για την οποία προορίζεται.
  - Πλεονεκτήματα: Eνδεικτικά αναφέρουμε ότι πλατφόρμες όπως το Skype, είναι εύκολες στην χρήση και έχουν δυνατότητα κοινόχρηστης οθόνης. Επίσης, πλατφόρμες όπως το Zoom και Cisco WebEx, είναι πολύ εύχρηστες για τη δημιουργία συναντήσεων, εύκολες στην σύνδεση των προσκαλούμενων συμμετεχόντων και αυτές παρέχουν τη δυνατότητα της κοινόχρηστης οθόνης.
  - Μειoνεκτήματα: Eνδεικτικά αναφέρουμε ότι απαιτείται η εγκατάσταση λογισμικού και η δημιουργία λογαριασμού για την χρήση τους. Επίσης, πολλές φορές οι δωρεάν εκδόσεις έχουν περιορισμούς σε ποιότητα, πλήθος ατόμων, χρόνο σύνδεσης, κλπ.
 • Virtual PBX, εικονικό τηλεφωνικό κέντρο: Εικονικό τηλεφωνικό κέντρο για εσωτερική χρήση των εργαζομένων, μπορεί να δοθεί πρόσβαση στους εργαζόμενους σας για δωρεάν επικοινωνία μεταξύ τους μέσω Internet, με την χρήση εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα ή συσκευών Voip.  
 • Φυσικό τηλεφωνικό κέντρο IP: με εξοπλισμό τηλεφωνικού κέντρου νέας τεχνολογίας Voip, για χρήση με εσωτερικές και εξωτερικές γραμμές και δυνατότητα σύνδεσης και οπτικοακουστικής επικοινωνίας με conference, με πολλαπλούς τρόπους (εσωτερικές συσκευές, ασύρματα ή κινητά τηλέφωνα, λογισμικό – soft phone), σχεδόν από οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει Internet ακόμη και 3G/4G.
Η Logon A.E, έχει την εμπειρία (με πολλές εγκαταστάσεις εδώ και αρκετά χρόνια) και την γνώση (με ISO 27001 για την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων), να σας προτείνει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Ενημερωθείτε πλήρως από τους Πιστοποιημένους Συμβούλους της Logon A.E., οι οποίοι είναι στην διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 801 7007 111 ή στο Email:   .

Επικοινωνία

Λάρισα: Φαρσάλων 113, 41335
Γραφείο Αθηνών: Φωτομαρά 73, 11745
801 7007 111
2410 6700 60
2410 6700 63

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις μας.
© 2020 LOGON Α.Ε. | All Rights Reserved | Powered inhouse by LOGON Α.Ε.