• 801 7007 111

Νέα

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 11:23

Διόρθωση ώρας Φορολογικών και Ταμειακών Μηχανών

Image
Επίσημη ενημέρωση αναφέρει τον υποχρεωτικό έλεγχο, για όσους έχουν Φορολογικό Μηχανισμό Σήμανσης ή Ταμειακή Μηχανή, της ακριβής ώρας των μηχανισμών και των εκδιδόμενων αποδείξεων


Η απόκλιση παραπάνω από 5 λεπτά της ώρας  επιβαρύνεται με πρόστιμο, πράγμα το οποίο καθιστά απαραίτητο για όλους, τον έλεγχο της ώρας στους φορολογικούς μηχανισμούς και τις ταμειακές μηχανές που έχετε στην κατοχή σας. Σε περίπτωση διαφοράς της ώρας από την πραγματική, απευθυνθείτε άμεσα στους τεχνικούς μας ώστε να γίνει η διόρθωση της ώρας.
Διόρθωση της ώρας μπορεί να γίνει με τους εξής δύο τρόπους
  • Χειροκίνητη διόρθωση ώρας για τα μοντέλα Casio FP-700, x code, Synthex 7010
Μόνο από εξειδικευμένο τεχνικό, επεμβαίνοντας στο εσωτερικό του μηχανισμού, καταχώρηση επέμβασης στο βιβλιαράκι του μηχανισμού.
 
*Σε περίπτωση που ο μηχανισμός χάνει τακτικά την ώρα, καλό είναι να γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος στην πλακέτα και την μπαταρία, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα ή να αντικατασταθεί ο μηχανισμός.
 
  • Αυτόματη ενημέρωση ώρας από τον Server της ΑΑΔΕ, μόνο για Proline Signnet και όλα τα καινούργια μοντέλα πχ SBOX-III 
 Γίνεται εγκατάσταση νέου driver των φορολογικών μηχανισμών ή ταμειακών, (για όσους τουλάχιστον έχει εκδοθεί τέτοιος driver από τον αντιπρόσωπο/εταιρία κατασκευής), ο οποίος αναλαμβάνει να εκτελέσει αποστολή των απαιτούμενων στοιχείων προς την ΑΑΔΕ και με το τέλος της αποστολής εκτελεί και αυτόματο συγχρονισμό της ώρας του μηχανισμού, με την ώρα του Server της ΑΑΔΕ. Ο driver των φορολογικών μηχανισμών θα συμπεριλαμβάνεται, μαζί με το απαραίτητο firmware.


Ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση της αυτόματης ενημέρωσης,  πιθανό είναι, αναλόγως τον κατασκευαστή του driver, να απαιτείται και υποχρεωτική αποστολή φορολογικών δεδομένων ημέρας προς την ΑΑΔΕΕφιστούμε την προσοχή σε όσους διαθέτουν φορολογικούς μηχανισμούς και ταμειακές μηχανές, να ελέγξουν άμεσα την ώρα των μηχανών τους.


Οι Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι μας είναι στην διάθεσή σας, ώστε να σας ενημερώσουν για τις διαδικασίες της διόρθωσης της ώρας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία στο 801 7007 111 ή στο  Email:  .

Επικοινωνία

Λάρισα: Φαρσάλων 113, 41335
Γραφείο Αθηνών: Φωτομαρά 73, 11745
801 7007 111
2410 6700 60
2410 6700 63

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις μας.
© 2021 LOGON Α.Ε. | All Rights Reserved | Powered inhouse by LOGON Α.Ε.